Body Control Studio

Pilates v. Iben Rohde

Body Control Studio
Ny Adelgade 5A, 1.tv.
+45 33 11 61 68
info@bodycontrolstudio.dk

Helle Nielsen

Egentlig havde jeg ikke hørt om pilates, før jeg begyndte i Body Control Studio tilbage i år 2000. Jeg kom ind i studiet, fordi det lå klos op ad mit daværende arbejde, så jeg tænkte, at jeg da ikke kunne “komme til” at pjække fra træningen, når jeg skulle lige forbi på vej hjem.

Siden har jeg skiftet arbejdsplads flere gange, men jeg lægger stadig vejen omkring studiet mindst en gang om ugen. For træningen er blevet helt uundværlig for min kontorkrop, der skal holde til mange timer med musearbejde foran skærmen hver dag. Jeg har fået styrke, bedre holdning og er mere kropsbevidst.

Det fine ved træningen er, at jeg til stadighed føler, at jeg udvikler mig. Iben tilrettelægger mit personlige program, og hun har fuldstændig styr på, hvor jeg har mine styrker og svagheder. Så mit program bliver videreudviklet og justeret, nærmest hver uge, så jeg hele tiden får nye udfordringer.

Selve studiet er simpelthen rart at komme i. Det er intimt og hyggeligt, der er altid god stemning, og man føler sig taget godt imod. Faktisk forestiller jeg mig, at jeg altid skal træne i BCS. I hvert fald til jeg fylder 80. Eller 90. Mindst.

Pilates for sangere…

Pilates er en unik træningsform for både unge og ældre sangere. Den præcise og velkoordinerede optræning af holdnings- og skeletmuskulaturen danner en smidig og hensigtsmæssig ramme om sangerens vejrtrækning og støttefunktion. Der etableres kontakt til den dybe støtte i bækkenbunden, og til mellemgulvets frie aktivitet.

Som sangpædagog har jeg henvist rigtig mange elever til Ibens undervisning på Body Control Studio – og deres Pilatestræning understøtter min undervisning på bedste vis. Eleverne udvikler sig hurtigere - og de får større kropsbevidsthed og muskelstyrke – og derved også større udbytte af deres sangundervisning.

Susanna Eken, sangpædagog
Det kgl. Danske Musikkonservatorium og
Opera Akademiet